Lanýže, mango, křen a špek – co mají tyto přísady společného? Sluší jim to v ginu! Opravdu, přesvědčí vás o tom první česká řemeslná destilerie v Praze Garage22, která za své počiny získala už během pár měsíců od založení prestižní ceny. Jaké lahve z jejich dílny si zaslouží místo ve vašem domácím baru a jaká filozofie majitelům přinesla úspěch?
Prvním výrobkem Martina Přibíka a Ondřeje Voláka, kteří za Garage22 stojí, byl tonikový sirup. A když se začali zamýšlet nad tím, co dál, jevil se gin jako jasná volba. Brzy po startu se museli potýkat s opakovanými pandemickými lockdowny, což začátky poněkud ztížilo. Na druhou stranu se ale rychle dostavily i první úspěchy. Už po roce provozu si z prestižní soutěže International Wine and Spirit Competition odvezli zlatou medaili za pikantní a u zákazníků velmi populární gin Habanero & Mango. Za svůj signature Gin22 tehdy získali bronzovou medaili, což je namotivovalo k tomu jej ještě vyšperkovat. A o rok později jim zlaté ocenění ukázalo, že se vydali dobrým směrem.
Za úspěchem dvojice stojí bezpochyby přístup s důrazem na kvalitu, legendární destilační kolona Arnold Holstein i originální nápady a chuť experimentovat s novými příchutěmi. Za inspirací přitom nemusí chodit daleko. Sídlí v pražských Holešovicích a klidně i procházka místní tržnicí jim dokáže vnuknout novou podobu budoucího ginu. Výsledkem tak může být třeba štiplavý, peprný a hlavně svěží Garage22 Medvědí gin, intenzivní lanýžový gin, nakouřený a díky jablku lehce nasládlý gin Špek & Křen nebo po motýlích květech modrý gin Blue Gin Grapefruit & Rosemary. Vedle toho pak připravují i limitky a sezónní speciality a vám se tak otevírá nespočet možností, jak dodat klasickému ginu s tonikem úplně nový rozměr!