Moderní technologie a rodinná receptura zní jako skvělá kombinace s předpokladem vytvořit pálenku, která nadchne i opravdové znalce. A značka Anton Kaapl přesně toto nabízí. Ačkoliv na trh vstoupila teprve v roce 2019, řada lihovin z její dílny se může chlubit skvělými umístěními z mezinárodních soutěží nebo oblíbeností mezi českými kuchaři. Jak to Anton Kaapl dokázal?
Za vznikem rodinného lihovaru Anton Kaapl se musíme vypravit do jihočeských Jílovic. Právě zde vše začalo, a to dávno před zmíněným rokem 2019. Už v roce 1884 se zde totiž narodil Anton Kaapl, válečný veterán bojující na straně Rakouska-Uherska, který započal tradici pálení rodinných destilátů. Na jeho odkaz a zkušenosti nyní navazuje Jiří Kápl se synem Michalem a etikety proto nesou dovětek „Familientradition aus Gilowitz“.
Ovoce od prověřených ovocnářů z Čech i Evropy, ředění alkoholu demineralizovanou vodou z více než 100 metrů hlubokého vrtu a především dohled zakladatelů značky nad celým procesem vede k mnoha úspěchům Antona Kaapla i na mezinárodní úrovni. Pokud si už nyní představujete lahodně jemnou chuť jejich pálenky, zde je pár tipů ze sortimentu, s nimiž určitě neuděláte chybu:
Pokud se řadíte mezi zastánce klasiky, vyzkoušejte slivovici, která se stala vítězem roku 2021 ve své kategorii. V čem je tak výjimečná? Je vyrobená ze švestek bez pecek a má tak neuvěřitelně jemnou, ovocnou a sladkou chuť.
Je libo něco speciálního? Co byste řekli na pivní pálenku? Vznikla ve spojení s Pivovarem Jílovice, odvezla si řadu umístění v TOP 3 z několika mezinárodních soutěží a svou jemnou chutí takřka kopírující chuť piva nabídne originální požitek.
O tom, že Anton Kaapl umí i něco méně “ostrého”, vás přesvědčí Borůvkový likér. Jednoduše skvělé využití toho, že jižní Čechy jsou malým borůvkovým rájem. Když k nim navíc přihodíte vanilku a meduňku, vznikne naprosté blaho pro chuťové pohárky.