Přemýšleli jste někdy, jak chutná vypálená mrkev, kdoule nebo ananas? Nejste sami. A díky netradičním pálenkám můžete ochutnat opravdové unikáty!
Jak to dopadne, když se výtečnou rodinnou pálenku rozhodnete nabídnout nejen sousedům, ale i klasickým zákazníkům? O tom je příběh Pálenek Roviny.
Jaká slivovice se povedla nejvíce, kam za nejlepším českým likérem a proč musíte ochutnat pálenku z rybízu? Podívejte se na výsledky soutěže CNSC 2023!
Vyrábět pálenky tak, aby chutnaly hlavně jim samotným. Na tomto přístupu staví rodinný lihovar Žufánek, který vedle slivovice umí i nejlepší absinth na světě.
Jejím zakladatelem překvapivě nebyl Rudolf a díru do světa udělala díky košer pálenkám. Přečtěte si i další překvapivá fakta o destilerii Rudolf Jelínek!
Malá, rodinná, tradiční i inovativní, to je pálenice Zubří. Čím zabodovala v prestižní soutěži a co všechno svým zákazníkům nabízí? Čtěte dál!
Pálenky stavící na rodinné tradici, které dobyly svět, to je Anton Kaapl. Ochutnáte výjimečně jemnou slivovici nebo třeba originální pivní pálenku?
Zajímavá historie a pálenky, které bodují i v soutěžích. Lihovar Sudlička rozhodně má co nabídnout. Poznejte jej blíž!
Co Čech, to odborník na ovocné pálenky. Nebo ne? Pokud se neřadíte mezi ty, co poznají kvalitní slivovici už při pouhém pohledu na lahev, možná vám pomůže náš malý průvodce pálenkovým světem, díky kterému vyberete destilát tak, abyste druhý den ráno nelitovali.